18 aug - Prisutdelning Årets backspegel!

Monarkmuseet har bland ca 70 deltagande evenemang vunnit MHRF och Tidningen Nostalgias pris som "Bästa Historiska Tillbakablick 2019".

Priset heter även Årets Backspegel! Finalen gick av stapeln den 6 juni i år på Motorhistoriska dagen som anordnas runt om i Sverige. Monarkmuseet firade denna dag med att visa hela Monarks sortiment av gamla grejer man tillverkat under 111 år. Monarkmuseet provstartade även Monark Jawa 350cc.

Prisutdelning kommer att äga rum den 18 augusti kl 15.00 på Monarkmuseet i Falkenberg.

Prisutdelare är Mhrf och tidningen Nostalgia samt representant från Falkenbergs kommun Monarkmuseet har öppet denna dag 18 augusti kl 14-17 och visar allt Monark tillverkat under 111 år

Vi kommer också denna dag att provstarta Monark Jawa 350 cc samt Monark Topper Polismopeden.

Öppet alla söndagar i juli!

För att fira Monark 111 år så har Monarkmuseum öppet varje söndag hela juli. Välkomna!

Motorhistoriska dagen firas över hela landet den 6 juni – och på fem platser lite extra!

Monarkmuseumet en av fem nominerade med möjlighet att vinna arrangörstävlingen Kultur på väg

Den 6 juni, på Sveriges nationaldag, firas traditionsenligt Motorhistoriska dagen runt om i hela landet. Fem av dessa motorhistoriska folkfester har dessutom möjlighet att vinna arrangörstävlingen Kultur på väg: närmare bestämt den i Norberg, Trelleborg, Stenstorp, Falkenberg och Visby!

Läs hela pressreleasen här:

6 juni - Monark 111 år!

Vi firar Monark 111 år 11.00 - 17.00

Vi visar Monark Blå Stinget 1957! Provstart av Monark Jawa 350 samt Monark Topper Polismopeden Vi visar även vår fina Blå Stallet Racercykel från 1955 Sveriges största Monarkradio samling

9 december - Monark military tattoo!

Den 9 december har vi öppet mellan 14-17.

Då organiserar vi Monark military tattoo, en typ av uppvisningsparad.
Vi visar alla militärmotorcyklar Monark tillverkat under åren,
och vi provkör Monark Jawa 350cc.

Broschyrer i nytryck!

Denna gamla broschyr från 1972 har Monarkmuseet gjort nytryck på.

Den finns på museet till försäljning och kan beställas via hemsida eller sms 0723 81 73 03
Pris inkl frakt 125kr/st

6 juni - Monark 110 år!

Den 6 juni har vi öppet mellan 10-17

Vi visar allt Monark tillverkat under sina 110 år. Bla. radio och tv!
Vi har byggt ut med en särskild cykel och mopedavdelning.
Vi provstartar våra gamla motorcyklar och mopeder!
Det finns möjlighet att prova Monarks senaste elcykel!

Monark på Elmia 30 mars - 2 april 2018